Bošina servis - mazda dealer - Novinky

Novinky

Mazda uvažuje o ostré verzi 2 MPS, naopak Mazdy 6 MPS se nedočkáme

Oct 18, 2014 Kategorie: Archiv Zaslal: admin

Kompaktní hot-hatch Mazda3 by mohl mít v blízké době menšího sourozence, odvozeného od nové Mazdy 2. Ostře laděné mazdy 6 se bohužel nedočkáme.

 


Zdá se, že na sportovní sedan Mazda 6 MPS můžeme poté, co chybí ve dvou po sobě jdoucích generacích hirošimského modelu, zapomenout, vypadá to však, že Mazda Performance Series nezůstane vyhrazena pouze kompaktní řadě 3.

General Manager divize Global Sales and Marketing Mazdy Yasuhiro Aoyama řekl webu Car Advice, že Mazda potřebuje udržovat konkurenceschopnost svých aut i poté, co jsou uvedeny do prodeje a "na některých trzích by sportovní verze mohly fungovat", přičemž "v případě Mazdy 2 je taková možnost zvažována".

Mazda už komunitě příznivců rychlého svezení brnká na nervy několik let představováním různých "hot" konceptů dvojky, zatím ale vždy zůstalo pouze u vize. Nyní, s příchodem vzhledově zatím nejatraktivnější Mazdy 2, by to tedy nakonec mohlo dopadnout. Auto, které by se podobalo výchozímu konceptu Hazumi, konkurující Fiestě ST a Corse OPC, by tak konečně vyrazila na silnice. To ale bohužel neznamená, že se tohoto hot-hatche dočkáme i v tuzemsku...

Evropa se však určitě může těšit na novou generaci modelu Mazda 3 MPS, o ní ale zatím všechny informační kanály mlčí, s výjimkou spekulací, že se v Japonsku pracuje na přeplňovaném dvoulitru. Přitom lze její příchod očekávat už v průběhu příštího roku.

zdroj: http://www.auto.cz/mazda-uvazuje-ostre-verzi-2-mps-82725


Návrat