Bošina servis - mazda dealer - Novinky

Novinky

Auto roku 2014 - Mazda 6

Jan 22, 2014 Kategorie: Archiv Zaslal: admin

Vítěze ankety Auto roku 2014 už známe, je jím Mazda 6. V redakci Auto.cz jsou hned tři porotci a vás jistě zajímá, jak hlasovali.


Vítěze ankety Auto roku 2014 už známe, je jím Mazda 6. V redakci Auto.cz jsou hned tři porotci a vás jistě zajímá, jak hlasovali.

Hlasování o Autu roku probíhá dvoukolově. V první části každý z porotců nominuje do finále pět vozů. Finalisty se pak stává pětice (respektive při shodě hlasů na pátém místě šestice jako minulý rok) vozů s největším počtem hlasů.

Ve finále porotci mezi tyto vozy rozdělují 25 bodů. Musí přidělit všechny body, maximum pro jedno auto je deset bodů a v každém individuálním hodnocení musí být určen vítěz. Titul Auto roku pak získává vůz s největším součtem bodů. Letos bylo sčítání výsledků napínavé do poslední chvíle, Mazda 6 nakonec porazila domácí Škodu Octavii o pouhých 31 bodů.

Výsledky ankety Auto roku 2014 v ČR
Pořadí Model Počet bodů
1. Mazda 6 274
2. Škoda Octavia 243
3. Mercedes-Benz S 205
4. Jaguar F-Type 168
5. Peugeot 308 135

 

Volba jednotlivých porotců musí být doplněna písemným zdůvodněním. Podrobné výsledky i slovní hodnocení budou později zveřejněny, my jsme se však rozhodli odkrýt karty hned. Jaká je tedy volba redaktorů Auto.cz?

více na auto.cz


Návrat