Bošina servis - mazda dealer - Novinky

Novinky

Nová Mazda 2 ignoruje současné trendy. A parádně se s ní jezdí. + VIDEO TEST

Feb 12, 2015 Kategorie: Archiv Zaslal: admin

Zatímco většina nových malých hatchbacků používá základní motory s co nejmenším objemem a počtem válců, Mazda 2 začíná čtyřválcovou patnáctistovkou. Už nejlevnější verze vyhoví většině řidičů na nejrůznějších trasách. Není problém s ní dosáhnout spotřeby kolem pěti litrů benzinu na 100 kilometrů.


Nová Mazda 2 je rebelka. V několika ohledech se vydala zcela jinými cestami než ostatní malé hatchbacky velikosti Škody Fabia. V době, kdy se auta začínají spíše zmenšovat, protáhli konstruktéři její karoserii proti minulé generaci o 14 centimetrů a stvořili obříka dlouhého 4,06 metru s nadprůměrným vnitřním prostorem.

Ještě více proti proudu se Mazda 2 vydala z hlediska motorů. Její základní pohonnou jednotkou je čtyřválcová patnáctistovka. Soupeři včetně fabie většinou začínají s tříválci, někdy i dvouválci s litrovým a menším objemem. Výkonnější verze vytvářejí tak, že k těmto malým motorům přidávají turbo, které Mazda nepotřebuje.

Nejslabší verze patnáctistovky s maximálním výkonem 55 kW byla naší první volbou při testech nové Mazdy 2 v okolí Barcelony. Jde o jeden z nejlepších základních motorů mezi malými auty. Vyhovoval nám nejen ve městě, ale i při jízdě mimo aglomeraci včetně dálnic. Snad jen v kopcích jsme museli častěji řadit. Výrobce udává u tohoto motoru velmi příznivou spotřebu 4,7 l, my se dostali při svižném ježdění v členitém terénu na 5,6 l na 100 km.

Silnější verze benzinového motoru 1.5 Skyactive-G s výkonem 66 kW se od základního provedení při běžné jízdě moc neliší. Vyšší výkon se pozná až při vytáčení do otáček nebo v kopcích. Jde o variantu s nejnižší spotřebou, Mazda udává pouhých 4,5 l na 100 km a s lehkou nohou se dá opravdu jezdit za méně než pět litrů.

Spotřeba přitom neroste nijak fatálně, i proto, že tento motor umí stejně jako třeba hybridy přeměňovat kinetickou energii na elektřinu. Tu neukládá do baterií jako hybridy, ale do kondenzátoru a "vyživuje" díky ní třeba klimatizaci nebo audiosystém, čímž šetří palivo. Výrobce udává u této varianty 4,9 l benzinu na 100 km. Je ale mnohem těžší s tímto dravečkem lákajícím k řádění udržet lehkou nohu.

Nová Mazda 2 nezapomíná ani na zájemce o naftu, pro které připravila výkonný (77 kW), dynamický (stovku z místa zvládá za 10,1 s) a vzhledem k těmto parametrům až neuvěřitelně úsporný čtyřválcový turbodiesel 1.5 Skyactive-D, jehož spotřeba podle výrobce činí jen 3,4 l nafty na 100 km. Ten jsme zatím nezkoušeli.

Nová Mazda 2 nám od prvních momentů padla na silničkách v okolí Barcelony do ruky. Díky za to patří nejen motorům, ale také přitažlivému řízení a krátkému sportovnímu, ale zároveň uživatelsky příjemnému řazení, jemuž bychom vyčetli jen místy hlučnější chod páky.

Dominantní vlastností podvozku nové Mazdy 2 je dospělost projevující se klidem při vysokých rychlostech a při zdolávání nerovností. Konstruktéři jí dosáhli díky výraznému zvětšení auta a zároveň použití velkých základních kol o rozměru patnáct palců obutých do relativně širokých pneumatik 185/65 R15. Měli jsme pocit, jako bychom řídili o kategorii větší Mazdu 3.

V zatáčkách Mazda 2 sice nezatáčí tak ochotně jako třeba nová Škoda Fabia, ale rozhodně nejde o nudné auto. Potěší zejména předvídatelnost podvozku, řidič si navíc může zcela deaktivovat stabilizační systém. Jízdní komfort patří v rámci malých hatchbacků k nejlepším.

Nová Mazda 2 se v Česku prodává od 259 900 korun se základním motorem 1.5 Skyactive-G. Nejlevnější verze sice nemá ve standardu klimatizaci, ale jinak disponuje velmi slušnou výbavou zahrnující například audiosoustavu s ovládáním na volantu, palubní počítač, dálkové ovládání centrálního zamykání, šestici airbagů nebo elektrické stahování oken a seřizování zrcátek.

Porovnali jsme nejlevnější Mazdu 2 se stejně výkonnými verzemi nových generací modelů Hyundai i20 a Škoda Fabia - podívejte se zde. Parametry připraveného srovnání můžete přidávat a ubírat dle vlastních preferencí, dají se porovnávat i jiné verze nebo modely. Pro zájemce o lepší výbavu má Mazda 2 k dispozici dalších šest (!) stupňů výbav až po tu nejlepší se světle koženým čalouněním a množstvím bezpečnostních asistentů. Podrobný test nové Mazdy 2 čtěte zde.

Nová rebelka mezi malými hatchbacky může oslovit nejen tradiční kupce malých aut, tedy mladé, nebo naopak starší jednotlivce a páry, ale díky svým rozměrům a jízdní dospělosti také menší rodiny.

zdroj: ihned.cz

VIDEO TEST

Fotogalerie


Návrat