Bošina servis - mazda dealer - Novinky

Novinky

Mazda CX-3 již brzy?

Nov 9, 2014 Kategorie: Archiv Zaslal: admin

Japonská automobilka Mazda nyní rozsáhle modernizuje nabídku svých modelů. Expandovat chce také do nových segmentů, jako jsou malá SUV. V tomto případě odvozeným od hatchbacku 2.

NOVÁ MAZDA CX-3


Japonská automobilka Mazda nyní rozsáhle modernizuje nabídku svých modelů. Expandovat chce také do nových segmentů.

Před blížícím se autosalonem v Los Angeles automobilky začínají odhalovat modely, které v Kalifornii představí. Mazda se v LA zřejmě pochlubí malým SUV odvozeným od hatchbacku 2. Tvrdí to australský server Motoring s odvoláním na nejmenované zdroje z Japonska.

Mazda zprávu o debutu s pravděpodobným jménem CX-3 odmítla oficiálně komentovat. Již loni se ale objevily informace, že vedení automobilky dává malému SUV vysokou prioritu a že se tohoto modelu dočkáme dříve, než jsme čekali.

Novinka samozřejmě využije kompletní balíček techniky Skyactiv, který bude v jejím případě vycházet z platformy nové generace malého hatchbacku 2. V nabídce motorů se tak patrně objeví zážehové a vznětové patnáctistovky.

Podobně jako mnohá jiná malá SUV bude i CX-3 nejspíš dostupné pouze s pohonem předních kol. Většině zákazníků takové řešení stačí a čtyřkolku nepožadují.

Design CX-3 je zatím neznámou, jistotou pouze je, že bude opět použit designérský směr Kodo. Tvary by mohly navázat na malý hatchback 2.

Mazda si pro autosalon v Los Angeles údajně nechystá jedinou novinku. Podle zdrojů Motoringu se v Kalifornii můžeme těšit na celkem tři premiéry od této japonské značky. CX-3 na stánku Mazdy doplní modernizovaná CX-5 a zatím neznámý vůz.

Příchod SUV CX-3 je součástí modelové mezigenerační výměny a další expanze nabídky japonské značky Mazda. Do března 2016 chce automobilka představit pět nových modelů. Dva už známe – jsou jím nové generace modelu 2 a roadsteru MX-5 – další teprve budou představeny. Vedle CX-3 se bude jednat o nové generace MPV 5 a SUV CX-9.

V delším časovém horizontu se můžeme těšit na další novinky. Mezi nimi zřejmě nebude chybět dlouho očekávaná nová generace sporťáku RX-7, spekuluje se také o příchodu modelu 1 určeném pro rozvojové trhy nebo modelu 6 ve verzi kupé.

Důležitou novinkou bude také druhá generace techniky Skyactiv, která by měla nastoupit na konci tohoto desetiletí. Modely s úspornějšími spalovacími motory s minimálními emisemi CO2 patrně doplní i plug-in hybridy a elektromobily.

zdroj: auto .cz


Návrat