Bošina servis - mazda dealer - Novinky

Novinky

Nová Mazda 2 poodhaluje svoji techniku a výbavu

Oct 18, 2014 Kategorie: Archiv Zaslal: admin

Malý pětidveřový hatchback nabídne balíček techniky Skyactiv. Výbava zahrne například i head-up displej. Na evropskou premiéru nové generace Mazdy 2 jsme marně čekali na pařížské autoshow, automobil se evropským zákazníkům nakonec představí až na ...


Na evropskou premiéru nové generace Mazdy 2 jsme marně čekali na pařížské autoshow, automobil se evropským zákazníkům nakonec představí až na vybraných národních autosalonech během letošního podzimu a zimy. Předtím Mazda alespoň odhaluje nabízené motory pro tento malý model.

Zatímco na japonském trhu je nová dvojka (zde nabízená jako Demio) dostupná i s benzinovou třináctistovkou, v Evropě se nabídka omezí výhradně na patnáctistovky. K dispozici budou tři varianty benzinového 1.5 Skyactiv-G s 55 kW, 66 kW a 85 kW, který doplní turbodiesel 1.5 Skyactiv-D o výkonu 77 kW a točivém momentu 220 N.m.

Přenos síly na přední kola zajistí v závislosti na motoru pětistupňový, nebo šestistupňový manuál Skyactiv-MT. Pro 1.5 Skyactiv-G s 66 kW bude dostupný také šestistupňový automat Skyactiv-Drive. Ve všech případech se jedná o kompaktnější a odlehčené verze převodovek z větších modelů Mazda.

Díky rozsáhlému použití lehkých pevnostních a vysokopevnostních ocelí se podařilo srazit hmotnost auta na 970 kilogramů. Nová Mazda 2 je dlouhá 4.060 mm, široká 1.695 mm a vysoká 1.495 mm, rozvor náprav činí 2.570 mm.

Třetí generace Mazdy 2 nepřijede jen s tvary vycházejícími z konceptu Hanzumi a údajně perfektními jízdními vlastnostmi, ale také s bohatou výbavou. Ta zahrne i head-up displej, připojení k internetu nebo sledování mrtvých úhlů, které bude fungovat i při couvání.

Nová Mazda 2 se začne prodávat na začátku příštího roku. Vybraní novináři se s vozem poprvé projedou na začátku listopadu. Na prezentaci se chystá i zástupce Auto.cz, a tak už teď se můžete těšit na jízdní dojmy z toho malého hatchbacku japonské značky.

zdroj: http://www.auto.cz/nova-mazda-2-poodhaluje-svoji-techniku-vybavu-83509


Návrat